Установено е незаконно строителство на АМ Хемус. От проверени 9 участъка,

...
Установено е незаконно строителство на АМ Хемус. От проверени 9 участъка,
Коментари Харесай

Установиха незаконно строителство по три отсечки на АМ Хемус

Установено е нелегално строителство на Автомагистрала " Хемус ". От тествани 9 сектора, в три от тях са открити нарушавания - в пътен възел Плевен и пътен възел Летница. Нередности има по трасета 4, 5 и 6 и по тази причина поръчахме да се направи инспекция с дрон в региона. Това съобщи на брифинг районният министър Виолета Комитова. 

" Знаете, че още през лятото върших инспекции по съответната автомагистрала. Първата ревизия беше по пътен възел на права 6. Там установихме нелегално строителство. След това получихме сигнал за противозаконни диги, осъществявани в горска територия и унищожени 87 декара гора. Възложих на дирекция " Независим и строителен надзор "  да изготви отчет ", разясни Комитова.

Тя посочи, че е мъчно да се каже по какъв начин ще продължи строителството в секторите, където са открити нарушавания. 

" Докладът трябваше да бъде изработен първо на " Хемус ", на място. За да проверим цялото трасе, " Хемус " се състои от 9 прави, по прави 1, 2 и 3 се строи с позволение за градеж, ние установихме нелегално строителство по 4, 5 и 6, а прави 7, 8 и 9 още са със неизяснено трасе ", посочи Комитова.

Архитект Влади Калинов представи резултатите от отчета на дирекцията.  " ДНСК извърши инспекция по документи на място по изпълняваните по Автомагистрала " Хемус " поправки. Проверката е осъществена по два способа: първо министърът разпореди да се направи хвърчене, с цел да може да се направи инспекция на място. Това се случи преди към месец ", изясни арх. Калинов. 

Чрез тази инспекция е избран броят на осъществените строително-монтажни работи в секторите, за които е открито, че няма позволение за градеж. Проверени са и документи от Агенция " Пътна инфраструктура " и държавна компания " Автомагистрали ", посочи той. 

" За секторите 1, 2 и 3 има утвърден обстоен организационен проект, за тях има завършило отчуждаване. За тях има утвърден капиталов план и има издадени позволения за градеж. Участъците 4, 5 и 6 имат утвърден обстоен организационен проект, само че няма завършило отчуждаване на всички места, няма и утвърдени капиталови планове или позволение за градеж ", разгласи арх. Калинов. 

" Тревожи ме обстоятелството, че основата на един скоростен път се извършва без строителни бумаги, без позволения за градеж и с анонимна строителна компания. Много странни условия са навързани в една цяла тематика ", разяснява още районният министър. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР